degustační večery v bavorech

Přijďte nasát útulnou a pohodovou atmosféru Degustaria. Náš starobylý sklep byl založen jihomoravskými Piaristy před 400 až 500 lety a patří tak k nejstarším v Bavorech. Foyer nabízí tradiční surový interiér, který doplňujeme naším domacím a rodinným přístupem.

db21ee71-f906-4b37-9407-007b72fb1351.jpg

Přesvědčte se, že u nás pracujeme jen s těmi nejlepšími surovinami a vytváříme tak v rámci skupinových degustací úchvatné chuťové zážitky, a to nejen díky našemu vínu.

K degustacím připravujeme jako specialitu “prkénko”, na které ochutnáte výběrové italské, španělské a francouzské uzeniny. Samozřejmostí je u nás příprava výborné kávy, vychutnat si můžete, espresso, lungo, cappuccino či latte macchiato.

naše vína

Nabízíme produkci především od místních vinařů z Mikulovské a Velkopavlovické podoblasti, které si velmi pečlivě vybíráme a stále rozšiřujeme nabídku vín.

Vinařství Palavín, první založené vinařství v obci Bavory vůbec. Obstarávají ho dva šikovní kluci Tom a Vítek, přebírají tak dlouholetou tradici po svém dědečkovi a daří se jim to skvěle.

Vinařství Naturvini, za kterým stojí vinař se slovenskými kořeny Patrik Staško. Zabývá se především výrobou biodynamických vín a má za sebou obrovské zkušenosti z tohoto odvětví. Stále se snaží posouvat a přicházet s něčím novým. Často mu pomáhají jeho dva synové a manželka Míša na kterou se může vždy spolehnout.

Vinařství Šoman, dva bratři z Dolních Dunajovic známí díky svému proslulému Ryzlinku Vlašskému, avšak polosladká Pálava a červené Cabernet, Merlot jsou dalšími oblíbenci našich zákazníků.

Vinařství Halkoci, jestli jste o něm ještě nesyšeli, tak určitě v budoucnu uslyšíte. Lukáš Halkoci, mladý a talentovaný vinař, který si jde cílevědomě za svým. Vystudoval vinařskou školu v Rakousku a rozhodl se, že si založí vlastní vinařství. Najdeme u něj dvě řady vín a to Fresh a Klasik, za zmínku stojí suchá Pálava nebo oranžové víno Orange vyrobené z Tramínu červeného. Jeho styl vín je velmi podobný právě tomu rakouskému a najdeme kousek od Znojma, konkrétně v Šatově.

Vinařství Drmola, přímo v Bavorech a v čele je Jaroslav Drmola, toto vinařství se pyšní klasifikací Bio vín, což znamená, že vinař se snaží využít všech prostředků, které nám příroda nabízí. Vinaři nepřidávají chemii do vinohradů ani do samotné výroby vín. Do vinohradů využívají např. zelené hnojení, eliminují používání postřiků, pracují vhodně s oxidem siřičitým a základem jsou zdravé a vyzrálé hrozny. Za vyzkoušení určitě stojí polosladký Hibernal.

Vinařsrví Škrábek, vystudovaný vinař, absolvent vinařské školy Vladimír Škrábek dělá svoje vlastní vína a dělá je opravdu dobře! Původem pochází z Prahy jeho cesty ho ovšem zavedly na Moravu, konkrétně do Hustopeč.Tento vinař opravdu ví co dělá a velmi se mu to daří, jeho nabídka vín zahrnuje především nabídku suchých velmi zemitých a minerálních vín, na tom si také Vláďa zakládá. Jeho velkým hitem je ovšem sladký Bezoš, který je dělaný z bezových květů, má nízký alkohol a jeho perlivost dává všechno co toto víno potřebuje.

Vinařství Musca, mladé, progresivní a plné energie, takto by se dalo zkráceně popsat vinařství Musca, kterému velí absolvent vinařské školy Petr Moucha. Najdeme ho u Karlštejna, kousek od Prahy. V jeho nabídce najdeme delikátní ryzlink rýnský a nebo parádní růžovku, která nese název Rosecato, originální dělaná z odrůdy Zweigeltrebe. Má lehce vyšší alkohol, je voňavá a perlivá, prostě tu musíte ochutnat!

degustace pro menší skupinu (6-10 osob)

Denně pořádáme degustace, při kterých se zaměřujeme na snoubení chutí těch nejlepších pokrmů a lokálních (bavorských) vín.

1 100,- Kč/osoba (minimálně však 6000,- Kč, pokud je vás méně než šest). Cena zahrnuje:

  • Degustace vín a pokrmů (3-4 hodiny)

  • S naší sommeliérkou Annou si vyberete přívlastková vína dle vašich chutí a preferencí

  • Skupina ochutnává celé láhve, ne jen vzorky (jedna láhev na osobu)

  • Raut (tradiční italský sušený salám Spianata Romana Dolce, výborný italský Pršut, španělský salám Fuet, francouzský sýr Brie, grissini, čerstvé pečivo, olivy, kapary, džbán s vodou)

  • Rezervujte si degustaci na tel. +420 739 022 037

degustace pro větší skupinu (11-30 OSOB)

Od 1 200,- Kč/osoba - zahrnuje řízenou degustaci s lokálním vinařem, večeři ve formě rautu, víno, káva, nealko, voda

  • Společenské akce od školení, přes rauty, oslavy, večírky až po pařby

  • Měli byste u nás spát - pronájem celého penzionu (až 22 lůžek) na min. jednu noc - cena 14 500 včetně DPH

  • Pro detailní informace a rezervaci termínu neváhejte kontaktovat tel. +420 739 022 037